A Forma-1 a várakozásoknak megfelelően kedd délelőtt bemutatta a 2021-es évre szánt versenynaptár-tervezetét.

A jövő évi menetrend még az idei évre tervezett, már így is rekordnak számító 22 hétvégénél is eggyel többet tartalmaz, ugyanakkor ahogy reggel már megírtuk, az idei bemutatkozásra szánt, a koronavírus-járvány miatt elmaradt Vietnámi Nagydíj nem kapott újabb lehetőséget, az április végi, negyedik fordulóhoz még helyszínt kell találni.

A korábbi híradással összhangban a Brazil Nagydíj sem költözik Rióba 2021-re, ha sikerül megegyezni a szerződéshosszabbításról, jövőre is a közkedvelt interlagosi pálya lesz a helyszín.

Az idény a március 19-21-i hétvégén indul az Ausztrál Nagydíjjal és december 5-én zárul az Abu-dzabi Nagydíjjal. A Magyar Nagydíjat a megszokott időpontjában, július-augusztus fordulóján rendezik.

Az idén pótlásként beugrott helyszínek – Imola, Isztambul, Mugello, Nürburgring, Portimao – közül egy sem kapott helyet az új naptárban, de Vietnám helyére még pályázhatnak a malajziai Szepanggal együtt, a dátum ideális, hiszen különálló hétvégéről van szó a tengerentúli és az európai szakasz fordulóján.

A koronavírus-járvány, annak egyelőre kiszámíthatatlan alakulása miatt a tervezet jelenleg tényleg nem több tervezetnél, ráadásul még a mostani vázlatot is jóvá kell hagynia a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsának, hogy hivatalossá váljon.

F1: Itt a 2021-es versenynaptár 2