Annak ellenére, hogy a szabadedzéseken pozitív jeleket is láttunk a Ferrariktól, katasztrofálisan sikerült az olaszok időmérő edzése. Noha meglepő módon Sebastian Vettel zárt előrébb, de ő is csak a 12. lett, míg Charles Leclerc csupán a 14. pozícióból vághatnak neki a Forma-1-es Török Nagydíjnak, melynek bombameglepetése Lance Stroll pole-pozíciója.

Hogy mi áll a Ferrari rejtélyes visszaesésének hátterében, nem tudni, de nem is Charles Leclerc nyilatkozatával fogjuk megfejteni…

„Abszolút nincs magyarázatom erre. Reggel a harmadik szabadedzésen versenyképesek voltunk nehéz, esős körülmények között, talán az egyik leggyorsabbak voltunk a pályán. Ehhez képest az időmérő edzésen hat másodperc a lemaradásunk” – mutatott rá az értetlenség fő okára.

F1: A sötétben tapogatóznak Leclerc-ék 3

„Itt nem tizedmásodpercekről beszélünk, hanem hat másodpercről, ami rengeteg. Meg kell értenünk, mit csináltunk rosszul az esőben. Ez ugyanis nem először fordult elő, hogy esőben jobban szenvedünk a többieknél” – tette hozzá a monacói.

Vettelnek ellenben már konkrétabb elképzelése volt az okokról: mint azt megírtuk, a négyszeres világbajnok szerint a maranellói gárda újra az év eleji, gumikezelési problémákkal áll szemben.