A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto néhány héttel ezelőtt jelentette be, kihagyja majd a Török Nagydíjat, hogy a gyári munkára koncentrálhasson, azóta pedig tisztázta, hogy a 2020-as szezon hajrájában, valamint 2021-ben további versenyekre sem utazik majd el.

Isztambulban a Scuderia sportigazgatója, Laurent Mekies lesz a rangidős, ő úgy véli, nem okoz majd gondot, hogy Binotto nem lesz ott a garázsban, a bokszutcafalon.

„Mattia mindig is innovatívan közelítette meg a munkáját, igyekezett a szokásostól eltérően gondolkodni. Olyan munkaszervezést talált ki, melynek keretében rugalmasan, a lehető leghatékonyabban tudja kezelni a prioritásokat. Már technikai igazgatóként is ezt a megközelítést alkalmazta, csapatfőnökként pedig még inkább” – magyarázza Mekies.

F1: Nehéz hétvégére készül a főnök nélküli Ferrari 1

Laurent Mekies és Mattia Binotto

„Elsőre furcsának tűnhet majd, hogy nem lesz ott fizikailag a megbeszéléseken és a bokszutcafalon, de a modern kommunikációs lehetőségeket kihasználva mindenki számára világosan megjelenik a szava, a csapaton belül és kívül is.”

Bár Binotto távollétét nem értékeli problémának, azért így is nehéz hétvégére számít a szakember:

„A pálya karakterisztikája alapján nem lesz könnyű hétvégénk. Ugyanakkor a top3 versenyző mögött mindig nagyon szoros a verseny, egész idényben az volt, a legkisebb apróságon is múlhat, hogy a második sorért küzdünk, vagy be sem jutunk a Q2-be. A fő célunk az lesz, hogy igazoljuk az elmúlt pár futamon látott javulást, valamint hogy csökkentsük a konstruktőri versenyben meglévő lemaradásunkat, ha lehetséges.”

A Ferrari négy fordulóval a vége előtt 103 ponttal a bajnokság 6. helyén áll, előttük egy ponton belül a 3-4-5. Renault, McLaren és Racing Point 135 és 134-134 egységgel.