A williamses George Russell amatőr, de könnyen elkövethető hibát produkált a múlt vasárnapi Emilia-romagnai Nagydíjon, amikor a biztonsági autó mögött – a virtuális 10. helyen – haladva, gumimelegítés közben megcsúszott, a falnak vágta az autót.

A pilóta teljesen maga alatt volt a baki miatt, a pálya szélén magába roskadva ült, majd több nyilatkozatban is elmondta, mennyire sajnálja az esetet, pályafutása legrosszabb versenyének nevezte az imolai futamot.

Bár mások mellett Lewis Hamilton, Romain Grosjean és a Mercedes-főnök is vigasztalta Russellt, a 22 éves angol szükségét érezte, hogy külön, levélben kérjen bocsánatot a csapattól is.

A RaceFans tudósítása szerint az összes csapattagnak megküldött levelében Russell így írt:

„Egy, csakis egy oka volt annak, hogy a hétvégén pontszerzési esélyünk volt: az, hogy mindannyian 100 százalékot adtok bele, minden hétvégén az autó határait feszegetitek.”

„Mindennél jobban kívánom, hogy bárcsak ne küldtem volna falnak az autót, hogy egy-két pontot hozhassak végül!”

Russell a fentiekkel együtt jelezte, hogy az eset után sem változtat, nem vesz vissza:

„Versenyzők vagyunk, nem a biztonságra játszunk. A versenyen a határokat kell feszegetnünk. Néha nagy csalódás a vége, de abban a pillanatban, amikor levesszük a lábunkat a gázról, 100 helyett csak 95 százalékot nyújtunk, akár mehetünk is haza.”