A williamses George Russell a vasárnapi Forma-1-es Emilia-romagnai Nagydíjon „Marcus Ericsonnal ütközött”, azaz a biztonsági autó mögött, a gumik melegítése közben vágta a falnak az autót, hasonlóan Romain Grosjean 2018-as bakui esetéhez.

A pontszerzésre is esélyesen vezető angol ifjonc a kiesés után vigasztalhatatlan volt, a pálya szélén magába roskadva üldögélt, de még a közösségi médiában is magát ostorozta.

„Sosem felejtem el ezt a napot, ezt a hibát. De tanulni fogok belőle, az előnyömre fordítom. Borzasztóan sajnálom, bocsánatot kérek az egész csapattól! Nincs mentségem” – írta az Instagramon, Russell, aki több interjúban is kezdő hibának nevezte a megcsúszást.

F1: Hamilton vigasztalta az ifjoncot 1

A Mercedes-nevelt angolnak maga a hatszoros világbajnok is válaszolt a közösségi oldalon:

„George, mindent beleadtál. Szabad hibázni és az is oké, hogy utána nagyon fáj. Én annyiszor hibáztam már, hogy nem is számolom. Nagyon jó vagy, haver! Fel a fejjel, nyomd tovább, jön a következő verseny!” – írta a hatszoros világbajnok.

A bevezetőben már említett Grosjean is támogató üzenetet küldött:

„Haver, ismerem az érzést! Eltart majd egy darabig, mire sikerül elfelejteni, de amúgy baromi jól csinálod! Csak így tovább!”