Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi alfás szerződésének megerősítésével újabb elem került a helyére a nagy Forma-1-es pilótapiaci kirakósban. Ez rossz hír azonban azoknak, akik abban reménykedtek, hogy a Forma-2-ben brillírozó Mick Schumacher, Robert Svarcman, Callum Ilott hármasból többen, esetleg mindhárman kategóriát válthatnak, és jövőre már valamelyik Ferrari-erőforrást használó csapat autójának kormányát tekerhetik.

Jelen állás szerint mindössze két Ferrari-erőforrást használó autó szabad 2021-re, mégpedig a két Haas. Az amerikai istálló üléseiért továbbra is zajlik a verseny a színfalak mögött, még semmi nem dőlt el.

A kiadó helyek sorsába azonban a Ferrarinak is lesz beleszólása, ám Mattia Binotto, a maranellóiak csapatfőnöke szerint nem fog mindhárom neveltjük a királykategóriába lépni. “A célunk nem az, hogy az F1-be hozzuk őket, hanem az, hogy egy nap a Scuderia Ferrarihoz hozzuk őket, a vörös autóhoz” – mondta az olasz szakember. “Az út, melyen ezt elérik, kevésbé lényeges.”

F1: Megvan, mikor dől el a kis Schumi sorsa 3

Mattia Binotto

Végül egy versenyzőnk juthat Forma-1-es üléshez jövőre. A többiek más lehetőséget kapnak, és rajtunk múlik, hogy megszervezzük ezeket és lehetőségeket adjunk nekik

– tette hozzá.

A Forma-2-es bajnokságot négy futammal a szezon lezárása előtt Schumacher vezeti, Ilott a második, de Svarcman sem esélytelen még az ötödik helyen. A döntéssel, hogy ki kapja meg a Forma-1-es lehetőséget, nem várja meg a bajnokság végét. “Erről talán a következő hetekben határozhatunk” – árulta el Binotto.

A Ferrari ezen döntése akár vissza is üthet: ha nem azt a pilótát választják, aki megnyeri a bajnokságot, el kell gondolkozniuk, hová küldik versenyezni az adott pilótát, ugyanis az F2-ben nincs lehetőség a címvédésre. A sorozat szabályai tiltják a legjobb versenyző újabb szezonban való részvételét.