Miután a Honda 2021 végén távozik a Forma-1-ből, a Red Bull átvenné a japánok erőforrásának gyártását, ám pénzügyi és műszaki okokból csak azzal a feltétellel, hogy 2022-től befagyasztják az F1-es erőforrások fejlesztését. Ezt a tervet azonban többen is ellenzik: eddig a Ferrari volt a fő ellenzője a terveknek – érthető, hiszen 2020-as erőforrásuk borzalmasan gyengére sikerült -, ám az olaszok mellé állt a Renault is.

Cyril Abiteboul, a franciák csapatfőnöke elárulta, az energiaitalos istálló gyakorlatilag a saját csapdájába esett: fél évvel ezelőtt ugyanis éppen a Renault kérvényezte ugyanezt, azaz a fejlesztési lehetőségek csökkentését, illetve teljes befagyasztását, ám akkor a Red Bull és a Honda leszavazta azt.

F1: Keresztbe tesz a Renault is a Red Bullnak 2

Cyril Abiteboul

Azóta fordult a kocka, a gyártó pedig már javában dolgozik 2022-es motorján, és nem szeretné, hogy a fejlesztések feleslegessé váljanak. „Akkor elfogadtuk volna” – mondta Abiteboul. „Jelenleg nem áll szándékunkban leállni, a további fejlesztések fontosak lehetnek számunkra. Ezért nem teszünk eleget a kérésüknek” – jelentette ki a csapatfőnök.