Ahogy kedden megírtuk, az olasz kormány új, a hét elején életbe léptetett koronavírus-ellenes intézkedései miatt kétségessé vált, hogy a hétvégi Forma-1-es Emilia-romagnai Nagydíjon részt vehet-e az eredetileg tervezett napi 13 ezer helyszíni néző.

Bár a sportesemények helyszíni nézők nélküli rendezéséről szóló passzus eleve elég egyértelmű volt, az elmúlt két napban a régió kormányzója, Stefano Bonaccini az egészségügyi miniszternél és magánál a miniszterelnöknél is lobbizott a felmentésért, ám nem ért el sikert, így az imolai hétvégén megint üres lelátók előtt köröznek majd az autók.

„A kormány kitiltotta a nézőinket, ami hatalmas csalódás számunkra. Nagyon sajnáljuk, azokat, akiket kellemetlenség ér emiatt. Emilia-Romagna kormányzója még ma is tárgyalt az egészségügyi miniszterrel, de megtagadták a felmentést. Nem könnyű megmagyarázni, hogy ilyen hirtelen meggondolták magukat, hiszen alig egy hete jelezték, hogy fogadhatjuk a nézőket” – panaszolta a főszervező, Uberto Selvatico Estense a Motorsport.com-nak.

A promóter azt mondta, hogy igen sok pénzt költöttek a nézők fogadására való felkészülésre, most pedig kénytelenek lesznek magyarázkodni és visszatéríteni a belépők árát.

„Biztosan lesznek gondok egyesekkel, akik be akarnak majd lépni. Megvették a jegyet és nem értik majd, miért zárjuk ki őket” – folytatta.

Az Imola után következő Török Nagydíj szervezői is hasonlóan jártak, eredetileg helyszíni nézőkkel, 100 ezer fővel számoltak, ám a járványhelyzet romlása miatt visszakozni kényszerültek.