A Forma-1-es Portugál Nagydíj előtt a Red Bullnál azt mondták, Alexander Albonnak két futama maradt bizonyítani, hogy megérdemli az ülését. A brit-thai pilóta a portimaói pályán siralmasan ment, így szinte biztos, hogy akármi is történik ezen a hétvégén Imolában, mennie kell.

A döntést a Török Nagydíj környékére ígérte a Red Bull, a két legvalószínűbb jelölt Albon helyére a Racing Pointtól távozó Sergio Perez és az F1-es visszatérést kereső Nico Hülkenberg.

A holland Ziggo Sport Verstappent kérdezte arról, ő kit is szeretne.

„Végső soron nem rajtam múlik, nem én döntök. Persze kikérik a véleményemet, de nekem jelenleg nem igazán számít, ki az” – mondta, utalva arra, hogy mivel nincs versenyben a világbajnoki címért, segítségre, szárnysegédre sincs szüksége.

„Ha közelebb lennénk a Mercedeshez, ha lehetne játszani a stratégiával, akkor persze jó lenne egy jó második pilóta” – folytatta.

Egyesek szerint azért is kellene Verstappen mellé egy erősebb és tapasztaltabb versenyző, hogy még tovább hajtsa, motiválja és segítse a hollandot, de ő maga nem érzi ennek szükségét:

„Amikor bekerültem a Forma-1-be, akkor jól jött, mert nem tudtam eleget, nem voltam elég tapasztalt. De szerintem öt-hat év után már nincs ilyen gond, nem kell ilyen segítő.”