A miután a Honda a jövő év végén kiszáll a Forma-1-ből, a Red Bull-csapatok motorszállító nélkül maradhatnak. Az energiaital-gyártó hajlik arra, hogy átvegye a japánok projektjét, de – pénzügyi okokból – erre csak akkor lenne lehetőségük, ha 2022-től befagyasztanák a Forma-1-es erőforrások fejlesztését, állítják.

A Ferrari természetesen teljes erőből ellenzi ezt – bőven van mit behozniuk, miután a tavalyi trükkökkel lebuktak –, a Mercedes-főnök Toto Wolff ugyanakkor nagyon is támogatná a dolgot.

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner csak nevet az utóbbi gesztuság, nagyon is tudja, merről fúj a szél.

„Ez egyáltalán nem meglepő. Az meglepő, hogy támogatják a Red Bullt, de nagyon is logikus, hogy a fejlesztés befagyasztása mellett szavazzanak, hiszen övék a legjobb motor. Toto mindent megtesz, hogy ne kelljen nekik motort adniuk a Red Bullnak, szóval igazán hálás vagyok, hogy legalább ezen a téren támogat minket” – magyarázta gunyorosan a Red Bull online sajtótájékoztatóján.

„Természetesen komoly viták folynak, hiszen ez egy fontos téma. De nem csak a mi problémánk ez, az egész Forma-1-et érinti” – tette hozzá.