Habár Lewis Hamilton viszonylag nagyobb nehézségek nélkül húzta be pályafutása 92. győzelmét, a hátsó régiókban bőven akadt látnivaló a Forma-1-es Portugál Nagydíjon.

A portimaói pályán a versenyzők egész hétvégén küszködtek azzal, hogy az 1-es és a 4-es kanyarban a pálya határain belül maradjanak. Emiatt több versenyzőt is 5 másodperces büntetéssel sújtottak már a 66 körös futam során: Lance Stroll, Romain Grosjean és Danyiil Kvjat ezen felül még 1-1 büntetőponttal is “gazdagodott”.

Stroll ezen felül további két büntetőpontot kapott a Lando Norris McLarenjével történő ütközés miatt. A Racing Point kanadaija így három rosszponttal távozhat Portugáliából, a monzai dobogósnak ezek az első egységek a neve mellett az elmúlt 12 hónapban.

A stewardoknak a verseny leintése után is maradniuk kellett még, ugyanis magukhoz hívatták a másik Racing Point-pilótát, Sergio Perezt, valamint Pierre Gaslyt. A feltételezés szerint a mexikói szabálytalanul védekezett az AlphaTauri franciája ellen a verseny késői szakaszában.

A felügyelők végül meghozták a döntésüket: Perez egy megrovással megúszta az incidenst. A stewardok szerint a határon volt a mexikói, hogy manővere már túlságosan is késeinek számítson.

Pereznek ez már a második megrovása volt a szezonban, az elsőt az időmérő után szedte össze. Három után tíz rajthelyes büntetés jár a versenyzőknek.