Habár Christian Horner nyíltan kimondta, hogy Alexander Albonnak két lehetősége maradt bizonyítani, a thai-brit pilóta saját elmondása szerint nem aggódik amiatt, hogy elveszítheti állását a Red Bullnál. Jövőjét illetően a Portugál Nagydíj időmérője után beszélt az egyszeres dobogós.

“Tudom, hogy a munkámat kell végeznem, ez nem titok ebben a sportban. Nem változott semmi, úgy állok hozzá a hétvégéhez, mint bármelyik másikhoz” – utalt csapatfőnöke szavaira Albon.

“Érzem, hogy az időmérőkön javulok. Igen, persze még mindig van különbség, de érzem, hogy kezdenek a dolgok összeállni. Csak tiszta, jó hétvégékre van szükségem, ez fontos” – mondta.

“Versenyzőként minden hétvégéhez ugyanúgy állunk hozzá, nincs köztük igazán különbség. Csak a feladatomat végzem, a teljesítményemre koncentrálok. Nem tudok sok dolgot ehhez hozzáfűzni, bízom a saját képességeimben.”

Amikor arról kérdezték, hogy Hülkenberg és Perez neve is felmerült, mint lehetséges utódja, Albon így felelt:

“Nem jelentenek számomra semmit ezek a nevek. Csak a munkámra fókuszálok és a csapattal dolgozom, hogy a legjobb eredményeket érhessem el.”