Sebastian Vettel már 2018-ban és 2019-ben is jó néhány hibát elkövetett a pályán, de a négyszeres világbajnok idén még a korábbiaknál is szétesettebbnek tűnik. Felfedezője, volt főnöke, a Red Bull-motorsportfőnök szerint egyértelmű, hogy a ferraris ejtés rendítette meg a négyszeres világbajnokot.

„Újra és újra szokatlanul sok hibát követ el. Ez tagadhatatlan. És átlagosan 2-3 tizedre van Leclerc-től” – mondta a német Skynak Helmut Marko.

„Sebastian érzékeny ember, és bár rég itt van a Forma-1-ben, ez a válás nagyon nehéz számára. Ez nem az a Vettel, aki négy világbajnoki címet nyert velünk, messze nem az.”

Marko szerint a Ferrari belső intrikái, a tavaly érkezett, erős hátszéllel rendelkező újonc csapattárs billentették ki a németet:

„Sosem volt ilyen helyzetben korábban, lefelé vezető spirálba került. Néha egészen amatőr hibákat követ el, ennek biztosan pszichikai okai vannak. Ez is mutatja, mennyire fontos a mentális erő a versenyzésben. Nála most semmi sem működik.”

Vettel 2021-től a Racing Pointból Aston Martinná átalakuló csapatnál folytatja majd a pályafutását, ám Markónak ezzel kapcsolatban is vannak kétségei, szerinte rizikós, hogy a négyszeres bajnok csapattársa a tulajdonos Lawrence Stroll fia, Lance lesz.

„Egyértelműen versenyképes csomagot kap majd azzal az autóval. De amikor arról hallani, hogy már most is a kis Stroll kapja az összes fejlesztést, Perez meg csak akkor jut hozzájuk, amikor már három garnitúra van… Remélem, hogy tisztességesen bánnak majd Sebastiannal!

„Az Aston Martin imázsának jól jön Vettel, de Lance Stroll imázsának még jobbat tehet, ha megver egy négyszeres világbajnokot” – figyelmeztetett az osztrák a kockázatra.