Szeptemberben hivatalossá vált, amit előtte hónapokig pletykáltak: a Ferraritól az év végén távozó Sebastian Vettel a Racing Pointból Aston Martinná változó csapatnál folytatja a Forma-1-es pályafutását 2021-ben.

Az brit luxussportkocsi-gyártót a Racing Pointot már 2018 nyarán megszerző kanadai milliárdos, Lawrence Stroll idén tavasszal vette meg, vele egy időben a Mercedes-főnök Toto Wolff is vette egy kisebb részvénycsomagot, az osztrák ráadásul nemrég arról beszélt, hogy szerinte Vettel is beszáll majd az üzletbe.

Ahogy a Nürburgringen csütörtökön kiderült, valóban ez a helyzet:

„Mindenki azt csinál a pénzével, amit akar, az Aston Martin pedig nyílt részvénytársaság, így bárki befektethet a cégbe” – mondta Vettel, amikor Wolff korábbi megjegyzéséről kérdezték.

„Ha az a kérdés, hogy vannak-e részvényeim a cégben, akkor a válasz igen, vannak. Hogy mennyi? Úgy gondolom, ez már másodlagos, erről nem fogok beszélni” – folytatta.

„Hiszek ebben a projektben. Úgy döntöttem, én is részese leszek, és kíváncsian várom, mi lesz, amikor jövőre munkába állok a csapatnál!”