Jövőre eltűnik a Racing Point név a Forma-1-ből, az alakulat 2021-től már az Aston Martin gyári csapataként versenyez. A névvel együtt eltűnik a rózsaszín festés is – a régóta sejtett színcserét Lance Stroll is megerősítette az Orosz Nagydíj előtt.

“Úgy tudom, brit versenyzöld lesz az autó, szóval nagyon menőnek ígérkezik” – mondta Stroll Szocsiban. A festést valószínűleg még nem véglegesítette a csapat, a nyitóképen Mark Antar független grafikus saját elképzelése látható.

A név- és szín- mellett pilótacsere is lesz, Sergio Perez helyére Sebastian Vettel érkezik. “Mugellóban bekopogtam a motorhome-jába, kezet ráztam vele, és üdvözöltem a csapatban. Nagyon izgalmas lesz, alig várom!”

Stroll az előző, Toszkán Nagydíjon defekt miatt nagy balesetet szenvedett, autójában motort is kellett cserélni, de a haja szála sem görbült. “Egy kicsit fájt a lábam, annyira erősen tapostam a fékpedált, de ennyi.”

“Nagyszerű látni, hogy mennyire biztonságosak lettek az autók az elmúlt években, de kár, hogy sok pont csúszott ki a kezünkből.”