A 33 éves Nico Hülkenberg tavaly év végén távozott a Forma-1-ből, miután a Renault Esteban Oconnak adta az ülését 2021-re, más csapat pedig nem kínált neki szerződést.

A német versenyző azonban már így is ott volt három idei versenyhétvégén, augusztusban a koronavírusos Sergio Perezt helyettesítette a silverstone-i fordulókon, majd a múlt hétvégén újra a Racing Point hívta, miután Nürburgringben a másik pilótájuk, Lance Stroll betegedett le.

Hülkenberg a múlt hétvégén a Red Bullnál is képbe került, ugyanis Alex Albonnál is felmerült a koronavírus-fertőzés lehetősége, a motorsportfőnök, Helmut Marko pedig a németet hívta, bár végül nem volt rá szükség, egy újabb teszt tisztázta a brit-thai pilótát.

A Red Bull-os beugrás elmaradt, de Hülkenberg még így is kiköthet a Red Bullnál, maga Marko említette őt és Sergio Perezt a küszködő Albon esetleges alternatívájaként. Az energiaital-gyártó motorsportfőnöke nyilvánosan még kitart Albon mellett, azt mondja, csak egy kicsit kellene jobban teljesítenie, hiszen senki sem érhet háromtizeden belülre Verstappenhez képest.

„Az igazán jó napjaimon nekem menne!” – reagált erre egy friss interjúban Hülkenberg. „A tempó tekintetében Max az egyik legjobb, igazi gyilkos. Óriási kihívás az ő csapattársának lenni. De szívesen kipróbálnám magam ellene, meglátjuk, összejön-e a dolog!”

„Az autó teljesítményét tekintve pillanatnyilag a Red Bull a legjobb lehetőség. Ez vitathatatlan. De a Red Bullon kívül is van még három szabad F1-es ülés” – utalt a Haasra és az Alfa Romóra, ahol talán Mick Schumacher jövő évi bemutatkozását vette adottnak Hülkenberg.

„Mindig is jó volt a viszonyunk” – mondta Marko nürburgringi megkeresése kapcsán. „A Red Bullnak jó autója van, és szeretnék a lehető legjobb eredményt elérni, amihez jó versenyzők kellenek. Idén nem versenyeztem folyamatosan, de úgy tűnik, a beugrásaim talán jó benyomást tettek rá, ezért hívott.”

Marko a héten azt mondta, a négy Red Bull-os ülésből – Red Bull Racing, AlphaTauri – három sorsáról már döntöttek, az utolsóról pedig novemberben, a Török Nagydíj környékén fognak.