Hosszú ideje zajlanak a találgatások annak kapcsán, mikor állapodik meg a folytatásról Lewis Hamilton a Mercedesszel. Sajtóértesülések alapján több okból kifolyólag húzódnak az egyeztetések, de úgy tűnik, a legmeghatározóbb tényező a hatszoros Forma-1-es világbajnok növekvő bérigénye, de már a csapatfőnök Toto Wolff és az alakulat jövőjét is kétségbe vonták.

Wolff az osztrák ORF-nek nyilatkozva azonban tiszta vizet öntött a pohárba. „Akarjuk, hogy Lewis legyen az autóban, és ő is egy Mercedesben akar lenni” – szögezte le az osztrák. „Valahogy még nem került rá sor” – válaszolta arra a kérdésre, hogy leült-e már egy asztalhoz Hamiltonnal, hogy a szerződéshosszabbításról egyeztessen vele.

F1: Ekkor dőlhet el Hamilton jövője 1

„Ő Monacóban él, én pedig Angliában vagyok, jelen pillanatban pedig nem tudunk csak úgy egyik országból a másikba utazni” – utalt hátráltató tényezőként a koronavírus-járvány miatti utazási korlátozásokra.

Azt mindenesetre elismerte Wolff, hogy ebben a hónapban már biztosan nem esik szó az új megállapodásról, úgy véli, az első lépést majd a november 1-jén Imolában esedékes Emilia-Romagna Nagydíj után teszik meg. Ezzel szemben a másik ülés sorsa már két hónappal ezelőtt eldőlt: eszerint Valtteri Bottas 2021-ben biztosan a Mercedes versenyzője marad.