Az előző, Orosz Nagydíjon Lewis Hamilton két öt másodperces időbüntetést kapott, mert nem megfelelő helyen végzett rajtgyakorlatokat. Hamilton és a Mercedes a futam után többször hivatkozott arra, hogy a szabályok nem voltak teljesen egyértelműek – ezen a hétvégen azok lesznek.

Michael Masi versenyigazgató az Eifel Nagydíj előtt kiadott jegyezeteiben pontosan meghatározta, hol lehet rajtgyakorlatokat végezni. A szöveg annyira egyértelmű, hogy ezúttal senki sem hivatkozhat majd félreértésre.

Aki a bokszutcából kifelé jövet elmenne egy, a kijelölt, narancssárgával is jelzett helyen rajtgyakorlatra készülő versenyző mellett, erre az időre átlépheti a bokszutca kijáratát jelző fehér vonalat. Ezután olyan gyorsan kell majd visszahúzódni jobbra, amennyire csak lehetséges.

A Nürburgringen a 4-es kanyarban lesik majd árgus szemekkel a pályahatárokat, a szabadedzéseken és az időmérőn is törlik azok idejét, akik itt túl szélesen fordulnak. A versenyen háromszor lehet büntetlenül hibázni, ezután jön a fekete-fehér zászló, a negyedik alkalommal pedig jelentést kapnak a felügyelők.