Ahogy a Vezess is megírta hétfő reggel, az FIA gokart-világbajnokságának vasárnapi, lonatói fináléjában egy ütközés után a pályatulajdonos fia, a 23 éves Luca Corberi döbbenetes dolgokat művelt: előbb egy alkatrésszel dobta meg a vele incidensbe keveredő, de a versenyben maradt riválisát, akit a leintést követően – apjával együtt – a bokszutcában is megtámadott.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a versenyt szervező Olasz Autóklub (ACI) vizsgálatot indított.

Corberi hétfőn a közösségi médiában bocsánatot kért, valamint bejelentette, hogy a történtek után örökre felhagy az autósporttal.

„Szeretnék bocsánatot kérni a motorsportközösségtől a tetteimért. Nincs mentségem vagy magyarázatom arra, miért viselkedtem ilyen szégyenletesen. A 15 éves karrierem alatt egyszer sem tettem ilyesmit, és remélem, más sem tesz majd ilyet a jövőben” – kezdte.

„A futamot követően, amikor a versenybírók elé idéztek, kértem, hogy vonják vissza a versenyzői engedélyemet, ugyanis teljesen tisztában voltam vele, hogy jóvátehetetlen hibákat követtem el. Ők tájékoztattak, hogy a nemzetközi szabályzat értelmében ez nincs hatalmukban. Kérem, őket ne hibáztassák, igyekeztek a lehető legjobban végezni a munkájukat. Én ugyanakkor úgy határoztam, soha életemben nem veszek többé részt semmilyen motorsportversenyen – ezzel nem a magam bírája akarok lenni, egyszerűen ez a helyes lépés.”

„A családom 1985 óta érintett a gokartozásban, láttuk a növekedését, láttuk a legszebb és legrosszabb oldalát is. Erre az epizódra az egyik legrosszabbként emlékszünk majd, sosem fogom elfelejteni. Nem kérek feloldozást, mert nem érdemlem, teljes mértékben elfogadom a rám kiszabandó büntetéseket.”

„Azért írok ma, hogy bocsánatot kérjek, még ha ez kevés is, hiszen a hétvégén történt rossz dolgok közül a legrosszabbat én magam követtem el, én, aki imádja ezt a sportot, és aki élete legrosszabb napja után is emlékszik majd a szép pillanatokra” – zárta Corberi.

Felhagy a versenyzéssel az őrjöngő gokartos 2