Döbbenetes felvételek láttak napvilágot a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) gokart-világbajnokságának vasárnapi fordulójáról.

Egy, a közvetítésben nem látott ütközést követően a kiesett Luca Corberi a pálya szélén, kezében letörött ütközőjével várta, hogy az incidensben részes riválisa, Paolo Ippolito körbeérjen, majd egyszerűen hozzávágta az alkatrészt – pontosabban őt célozta, de mást talált el. (A jelenetsor 5:45:25-nél kezdődik.)

Az aljas húzás után Corberi az előírásokat és a marshalok útmutatását figyelmen kívül hagyva az élő versenypályán átvágva távozott.

Ezzel még nem volt vége az ügynek, a leintés után folytatódott a megtorlás: Corberi a bokszutcában is nekitámadt Ippolitónak, majd amikor őt elrángatták, a nem mellesleg a futamnak otthont adó pályát, a lonatói South Garda Kartingot tulajdonló édesapja rontott neki a pilótának.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

World Championship Karting 💪🏼🙈going crazy….. what should be his penalty? #karting #fight #LucaCorberi hit the CRG driver #PauloHipolito

Tom Coronel🏆 Dakar rally WTCR (@tomcoronel) által megosztott bejegyzés, Okt 4., 2020, időpont: 9:36 (PDT időzóna szerint)

A felvételeken nem látott ütközés miatt egyébként mindkét versenyzőt diszkvalifikálták, de a támadások miatt Corberi – és édesapja – sokkal komolyabb szankciókra is számíthat még.

Frissítés: Hétfő délután az FIA közleményben hivatalosan is jelezte, hogy a szervező Olasz Autóklubbal (ACI) közösen azonnal vizsgálatot indítottak az ügyben.

Az FIA gokartos szakági elnöke, az egykori F1-pilóta Felipe Massa azt nyilatkozta, “az ilyen viselkedés elfogadhatatlan a sportunkban”, az érintettek pedig következményekkel számolhatnak.