A Honda péntek reggel jelentette be, hogy az idei és a következő szezont még végigcsinálja, aztán távozik a Forma-1-ből. Jövőre a bajnoki cím lesz a cél, ezért a búcsú előtt még egy vadonatúj motorgenerációt fejlesztenek ki a japánok.

De ki lesz a Honda utódja a Red Bullnál? Reggel óta ezt találgatja mindenki, és külső szemlélőként úgy tűnik, hogy nincs könnyű helyzetben a csapat. Sajtóértesülés szerint egy meglepő opció is napirenden van, már zajlanak a tárgyalások a Red Bull és a Porsche között.

Az F1-Insider szerint a Volkswagen régóta szeretne beszállni a Porsche márkanévvel a sorozatba, és a Red Bullt szemelte ki partnerének.

Csakhogy nem eszik olyan forrón a kását: a 2022-es belépés a Porschének túl korai lenne. Az F1-Insider jól értesült forrásaira hivatkozva azt írta, hogy a Porsche 2026-tól szállna be a Forma-1-be – vagyis ezzel a Red Bull igazából nem került beljebb.

Mivel a szabályok kötelezik a gyártókat arra, hogy ellássák motorral a partner nélküli csapatokat, legvégső esetben akár egy Renault-Red Bull kényszerházasság is elképzelhető, mivel a franciáknak már jövőre sem lesz ügyfele a gyári csapaton kívül.