Lewis Hamilton hibáját követően Valtteri Bottas idei második győzelmével zárult a Forma-1-es Orosz Nagydíj, a brit így is 44 pontos előnnyel várhatja a folytatást. A második helyen a Red Bull-os Max Verstappen végzett a Mercedesek szendvicsében, Hamiltonnak pedig be kellett érnie a dobogó legalsó fokával. Megnyugtató előnye ellenére a brit nem dőlhet hátra, ugyanis már 10 büntetőpontnál jár, és egészen november 17-éig az egyfutamos eltiltás pengeélén fog táncolni.

A dobogósokkal a háromszoros futamgyőztes korábbi F1-es pilóta, Johnny Herbert készítette az interjúkat a leintés után.

Valtteri Bottas (Mercedes, 1.): „Úgy tűnt, hogy a rajt lesz az első lehetőségem, ezt viszont egy erőszakos méh, vagy valami más, ami eltalálta a visszapillantó tükrömet, erősen befolyásolta, mert nem igazán láttam, hol kell fékeznem, ezért engedtem mélyre az autót. Tudtam, hogy hosszú futam lesz, de amint tiszta levegőbe kerültem a közepes gumikon a Lewis büntetéseivel adódott lehetőség révén, úgy éreztem, jó tempót diktálok, és mindent kontrollálni tudok. Nem aggódtam Max miatt, mert tudtam, hogy lesznek lehetőségem. Sosem adom fel, jó nap volt a mai. Győzni szép dolog, már egy idő eltelt az utolsó alkalom óta, de muszáj résen lenni. Sikerült néhány pontot elrabolnom Lewistól, van is még néhány verseny hátra, sosem lehet tudni, mi történik majd.”

Max Verstappen (Red Bull, 2.): „Nagyon alacsony volt a tapadás a belső íven, ez egy kicsit visszavetett minket. Az újraindítás után kicsit lassabbak voltak a közepes gumikon, emellett az egyensúllyal is voltak problémáim. Miután kemény gumikra váltottunk, egy fokkal már versenyképesebbek voltunk. Igyekeztem a saját versenyemet futni, ami, azt gondolom, sikerült is. Örülök a második helynek, főleg két kiesés után.”

Lewis Hamilton (Mercedes, 3.): „Először is szeretnék köszönetet mondani a rajongóknak, amiért kilátogattak erre a hétvégére” – célzott arra a bajnoki összetett éllovasa, hogy idén, a koronavírus-járvány berobbanása óta először Szocsiban engedtek be komolyabb létszámban nézőket a pályára. „Nem volt valami remek nap, de ez van. Nem számít, elfogadom a pontokat, amiket szereztem, és továbblépek, de Valtterinek gratulálok” – tette hozzá, állítva, hogy nem izgatja őt a büntetés ténye (habár a verseny folyamán intézett rádióüzenetei nem erről tanúskodtak), elégedett a 15 pontjával.