250. Forma-1-es futamát pont nélkül zárta Sebastian Vettel, csak a 13. helyen intették le a négyszeres világbajnokot az Orosz Nagydíjon, míg a rajtnál Lance Strollt megforgató csapattársa, Charles Leclerc hatodik lett.

Vettel állítja, már az első kör sem volt számára gördülékeny. „Nem sikerült profitálnom a történtekből, folyamatosan forgalomba kerültem, ami kinyírta a gumijaimat. Utána pedig a Renault feltartóztatásakor fékeztem el magam állandóan, egészen a kiállásig, addigra már nem sok maradt a gumikból” – nyilatkozta a leintést követően.

„Nyilvánvaló, hogy azért hagytak kint, hogy lassítsam a Renault-kat, ami egyértelműen nem volt a segítségemre. Úgy gondolom, tudtam volna pontot szerezni, de sokat az sem változtatott volna a helyzeten” – tette hozzá a német, aki továbbra sem tud elmozdulni a 13. pozícióból az egyéni összetettben.

Két hét múlva az Eifel Nagydíjjal, a 2013 után visszatérő Nürburgringen folytatódik a Forma-1-es szezon, de Vettelt a hazai futamán sem számít érdemi eredményre. „A szebb versenyek közé fog tartózni, de az autó olyan lesz, mint az elmúlt két hétben, szóval nem lesz könnyű hétvége” – zárta gondolatait a jövőre már az Aston Martinnál versenyző négyszeres világbajnok.