Az elmúlt évtizedek egyik leggyengébb szezonját teljesíti a Ferrari 2020-ban: a maranellóiak az évad felén túl mindössze a hatodik helyen állnak a konstruktőrök között. Azt az olaszok is tudják, hogy az idei – és nagyon nagy valószínűséggel a jövő évnek is – lőttek, de az SF1000-es versenygépet fejlesztik: az Orosz Nagydíj helyszínére új alkatrészekkel készült a csapat.

A Ferrari sportigazgatója, Laurent Mekies elmondta, hogy természetesen nem ez volt az istálló célkitűzése. A szakember hozzátette, hogy az aerodinamikai módosítások segítségével nem váltják meg a világot. “Remélhetőleg elértük a mélypontot. Az új alkatrészek segítségével tehetünk egy lépést afelé, hogy változtassunk az autó azon karakterisztikáin, melyeket nem szeretünk. Ezeket teszteltük nagy alapossággal” – utalt a szabadedzéseken zajló munkára.

Ferrari: Elértük a mélypontot 2

Laurent Mekies

“Ezek a fejlesztések lehetnek az legelső kis lépések a rossz szezonkezdet és a gyengeségek felismerése után” – mondta el Mekies. A Ferrarin kipróbált új alkatrészek nem is bolygatták meg az erősorrendet: Sebastian Vettel és Charles Leclerc mindkét pénteki szabadedzést a középmezőnyben zárta.