Mick Schumacher a bajnokság első pozíciójából várhatta az Orosz Nagydíj Forma-2-es versenyeit, előnyét pedig sikerült tovább növelnie a főverseny megnyerésével. A Forma-1 szombati betétfutamát a harmadik helyről kezdhette Michael Schumacher fia, de már a rajtnál előrelépett egy helyet, majd a 28 körös megmérettetés második felébe egy szép előzéssel átvette az első helyet is a Honda által támogatott Cunoda Jukitól. A japán második lett, a dobogót pedig egy másik Ferrari-akademista, Callum Ilott tette teljessé. A bajnokság élén a versenyt az első és a harmadik helyen befejező pilóta áll.

Ismét győzött a kis Schumi, egyre közelebb a bajnoki cím 1

Mick Schumacher (jobbra) előzi Cunoda Juki autóját

A német a verseny előtt nem feledkezett meg arról, hogy Lewis Hamilton Szocsiban beállíthatja apja egyik megdönthetetlennek hitt rekordját: Michael Schumacher a Forma-1-ben hét bajnoki címig, 91 győzelemig és 68 pole-pozícióig jutott. A Mercedes birtje az első rajthelyekből az Orosz Nagydíj időmérője előtt már 95-öt gyűjtött, és 90 győzelmet aratott F1-es pályafutása során. A hatszoros világbajnok nagy eséllyel előbb vagy utóbb meg is dönti Schumacher győzelmi rekordját.

Apám mindig azt mondta, a rekordok azért vannak, hogy megdöntsük őket

– mondta a Forma-2-ben vitézkedő pilóta. “Ez mindenki célja a sportban. Szerintem Lewis nagyon-nagyon jó szériában van. Ez jót tesz a sportnak, nagy befolyással van rá” – utalt a rekorddöntésre. “A következő célom az lehet, ha bejutok az F1-be, hogy ezeket újra megdöntsem.”

Ehhez persze Schumacher szívesen venne egy-két jótanácsot a brittől. “Lewis azután érkezett a Mercedeshez, miután apám távozott onnan. Párszor összefutottunk a pályán és váltottunk néhány szót, de persze nagyon elfoglaltak vagyunk mindketten – főleg most, koronavírusos időkben még nehezebb egymással beszélni.”

“Jelenleg magamra fókuszálok és Lewis is ezt teszi, mindenesetre úgy vélem, ha lesz esélyem, örülnék egy hosszabb beszélgetésnek vele” – mondta Mick.