Sergio Perez jövőre már nem a Racing Point/Aston Martin versenyzője lesz, a mexikói helyére Sebastian Vettelt igazolta le a csapat. Perez azt állítja, hogy amióta kiderült, mennie kell, titkolóznak előtte.

“Azóta, hogy megjelentek a hírek, a csapaton belül egyes emberek rejtegetni kezdtek előlem dolgokat. Szerintem ez nem jó” – mondta Perez az Orosz Nagydíj előtt.

“Annyira átláthatónak kell lennünk, amennyire csak lehetséges, hogy meg tudjuk valósítani a céljainkat, és a lehető legtöbb pontot szerezzük meg.”

“Kulcsfontosságú lesz, hogy minden lehetséges pontot megszerezzünk, ez nagyon fontos a konstruktőri bajnokság szempontjából. Még mindig van esélyünk arra, hogy a csapat történetének legsikeresebb idényét zárjuk.”

“Mindannyian nagyon csalódottak leszünk, ha végül nem sikerül megszereznünk a harmadik helyet a bajnokságban.”

Perez a Racing Point döntése ellenére valószínűleg nem marad csapat nélkül jövőre, egyes hírek szerint már előszerződést kötött a Haasszal. A mexikóitól megkérdezték, hogy vannak-e rossz érzései az őt váltó Vettellel kapcsolatban.

“Utálom Vettelt!” – válaszolta Perez, persze csak viccesen, hozzátéve, hogy valójában semmi baja a német versenyzővel, sőt megérti, miért döntöttek mellette. “Fantasztikus csapatba érkezik.”