A Forma-1-et 2017 elején felvásárló amerikai Liberty Media a tévés világból érkezett Chase Carey-t tette meg az F1 vezérigazgatójának, ám már tavaly nyár óta téma az amerikai távozása. Most, hogy nemrég sikerült megkötni a sportág középtávú jövőjét rendező új Concorde-egyezményt, aktuálissá is vált a dolog. 

Sokáig a Mercedes-főnök Toto Wolffot emlegették a 66 éves üzletember valószínű utódjaként, a BBC viszont teljesen más nevet dobott be most: értesülésük szerint 2021-től Stefano Domenicali lesz a Forma-1 új vezérigazgatója.

Meglepetés, ő lesz a Forma-1 új vezére 1

Stefano Domenicali

Az 55 éves olasz 2008 és 2014 között a Ferrari csapatfőnökeként dolgozott (a jelenlegi FIA-elnök Jean Todt utódjaként), lemondása után előbb az Audinál vállalt vezetői megbízatást, majd 2016 tavaszán a szintén a VW-csoporthoz tartozó Lamborghini vezérigazgatója lett. Az autóipari munka mellett a Nemzetközi Automobil Szövetség formaautós bizottságának elnöke is.

A BBC úgy tudja, a Liberty még nem kötött szerződést Domenicalival, de a váltás biztos, a személycseréről már tájékoztatták a csapatokat.

Ami Carey-t illeti, állítólag valamilyen, pontosan még nem tisztázott, elnöki szintű pozícióban maradni fog az F1-ben.

A Forma-1 nem kívánta kommentálni a BBC hírét.

Meglepetés, ő lesz a Forma-1 új vezére 2

Chase Carey