A jövőre már Aston Martin néven, illetve Sebastian Vettellel versenyző Racing Point Mugellóra készítette el idei első nagy fejlesztési csomagját, amely sok más mellett új oldaldobozokat, padlólemezt, első szárnyat, motorborítást és fékhűtőket tartalmazott. Az új csomagból csak egy készült, azt pedig Lance Stroll autójára szerelték fel.

A kanadai minden bizonnyal defekt miatt nagy balesetet szenvedett a futamon, lényegében totálkárosra tört az autó, és vele az új alkatrészek is. Ezzel veszélybe került az a terv, hogy a soron következő, Orosz Nagydíjon már Sergio Pérez is az új csomaggal futhasson.

A Racing Point szeretné tartani az eredeti terveket, de ehhez fel kell gyorsítania a gyártási folyamatokat. Ha a jövő hétre ismét csak egy csomagot sikerül legyártani, azt valószínűleg ismét Stroll kapja majd meg, mert ő áll jobban a bajnokságban.

“Nagyon keményen kell dolgoznunk, hogy mindkettőjük számára legyen elég alkatrészünk Oroszországban” – ismerte el Otmar Szafnauer csapatfőnök.

Stroll a Toszkán Nagydíjon versenyben volt a dobogóért, Szafnauer szerint a csomag hozta a várt előrelépést. “Pontosan persze nehéz megmondani, mennyit jelentett. A csomagtól két-három tizedes előrelépést vártunk körönként, és ekkora teljesítménykülönbséget biztosan láttunk is.”