A hétvégén Toszkán Nagydíj néven a Ferrari tulajdonában lévő mugellói pályán versenyez a Forma-1 mezőnye, az új versenyhelyszín pedig eddig nem tapasztalt kihívásokat tartogat a pilóták számára.

Az egykori Minardi-, Benetton-, Jordan-, Sauber-, Renault-, Force India- és Ferrari-pilóta, Giancarlo Fisichella korábban egy régebbi F1-es Ferrarival már végigment a pályán, az olasz a Motorsport.comnak azt mondta, elképesztő erők hathatnak majd a versenyzőkre.

„A legizgalmasabb és legnehezebb rész az Arrabbiata 1 és Arrabbiata 2 kanyar lesz, időmérőn ott padlógázon 260-nal, 270-nel mennek majd. Lenyűgöző. Az oldalirányú terhelés 4 g felett lesz, a kvalifikáción talán 5 felett, ami hihetetlen. Itt most 244-245 km/óra, de ahogy mondtam, az időmérőn 270 felett lehet” – kommentálta a saját köréről készült videót.

A szimulációk, előzetes számítások alapján a renault-s Daniel Ricciardo is hasonlóra számít:

„Ez egy rendes versenypálya! Úgy tudom, nem lesznek nézők, de ha lesznek, egy-két sisakot is elkaphatnak a lelátókon! Az itteni erőhatások miatt leszakad majd a fejünk, vihetik haza a szuveníreket” – magyarázta vicces túlzással a csapat futamelőzetesében az ausztrál.