Az Olasz Nagydíj után új fejezet nyílik a Williams történelmében: teljesen kivonul a csapatból a névadó család, azaz a csapatfőnöki tisztet a mai napig betöltő Frank és lánya, a megbízott főnök Claire.

A lépésre nagyjából mindenki számított, azonban Claire Williams elárulta, hogy az új tulajdonos, a Dorilton Capital befektetési csoport szerette volna, ha ő ül a továbbiakban is a csapatfőnöki székben. Az adásvétel után azonban úgy érezte helyesnek, ha tiszta lappal új életet kezd a sportágon kívül.

“Rengeteg pletyka keringett Spában velem kapcsolatban” – árulta el Claire. “Szeretném tisztázni, hogy a Dorilton szerette volna, ha maradnék. Ez az én döntésem volt, úgy éreztem helyesnek, ha hátrébb lépek.”

F1: Nem így képzelte a Williams átvételét az új tulaj 2

Claire Williams

“Még zajlik az átadási folyamat. Nyilvánvalóan ez lesz az utolsó hétvégém, de néhány hétig még egy pár napot dolgozni fogok, amíg lezajlik ez. Beszélek a Doriltonnal a csapatról, annak működéséről. Már dolgoznak ezen, kellő gondossággal felülvizsgálnak mindent. Segíteni fogom őket a tanácsaimmal a következő hetekben” – mondta.

A Williams volt a Forma-1 utolsó bástyája, ami a családi tulajdonban lévő csapatokat illeti. “Változik a világ, és ez a változás drámai volt az elmúlt időkben, főleg, mióta a Forma-1-ben versenyzünk. Szeretném kiemelni, hogy rengeteg kritikát kaptam a döntéseim miatt, melyet a Williamsnél hoztunk az utóbbi években. De amíg nem látják az emberek, mi zajlik a háttérben – különös tekintettel a környezetre, melyben dolgozunk a sportág jelenlegi helyzetében, mely egyre rosszabb lett a legutóbbi Concorde-egyezménynek köszönhetően -, azt gondolom, hogy a csapatunk kiemelkedő munkát végzett.”

“Mindenki a háttérben azon volt, hogy az istálló életben maradjon és független csapatként küzdhessen. Büszke vagyok erre a munkára. Sosem fogom megbánni azokat a döntéseket, melyek segítségével az utóbbi pár évben megtartottuk a függetlenségünket” – értékelte munkáját a búcsúzó szakember.