A Volkswagen-csoport két csapat révén is érdekelt a Forma-E-ben: az Audi és a Porsche közül az előbbi sikeresebb, egy egyéni és egy csapatbajnoki címet is begyűjtött a négykarikás márka számtalan futamgyőzelem mellett a sorozatban. Ennek ellenére mégsem teljes az elégedettség a felsővezetés körében.

Herbert Diess, a VW-csoport vezérigazgatója elmondása szerint ugyanis jobban preferálná, ha a nyitott karosszériás versenyzés csúcskategóriájában, a Forma-1-ben vennének részt, még úgy is, hogy ez esetleg technológiai visszalépést jelent. Véleményét a Linkedinen osztotta meg a nagyvilággal Bill Gates egyik villanyautókról szóló bejegyzése alatt.

A Forma-1-et dicsérte a Volkswagen-főnök 1

Herbert Diess

“A karbonsemlegessé váló, szintetikus üzemanyagokat használó Forma-1 sokkal izgalmasabb és szórakoztatóbb technológiai versennyel jár, mint a Formula E” – utalt a szakember a sportág hosszú távú jövőjére.

A Forma-E-t eközben úgy jellemezte, mint “autókázást a városközpontokban játékmódban”. Diess hozzátette, az elektromos autózásnak akkor van igazán értelme, ha a felhasznált energia is karbonsemleges forrásból származik.

A Volkswagent korábban többször is hírbe hozták az F1-gyel, de a cégcsoport eddig egyetlen márkájával sem csatlakozott a sportághoz.