Hat időmérő zajlott le eddig a 2020-as Forma-1-es szezonban, Kimi Räikkönen azonban csak most, a barcelonai kvalifikáción jutott tovább először a Q2-be. 2007 világbajnoka – a maga módján – már egy 14. rajthelynek is örülni tud a gyenge Alfa Romeóval.

“Ez az idei év első pozitív napja” – kezdte értékelését a Jégember. “Egy kicsit vezethetőbb volt ma az autó, megvolt ma a tempónk is. Annyi dolgot kipróbáltunk, amennyit csak ki tudtunk találni.”

Räikkönen szerint akár ennél is jobban alakulhatott volna az időmérő, ha jobban sáfárkodnak a gumikkal. “Korábban feláldoztunk néhány időmérő edzést, hogy még többet tanulhassunk, és ma minden összeállt. Sajnos a végére nem maradt új lágy gumink, ezért a közepeseket kellett használnunk, de így is eléggé közel voltunk.” A finn végül a sárga oldalfalú Pirelliken gyorsabb volt, mint a renault-s Esteban Ocon.

Räikkönen: Ez az év csúcspontja 2

Kimi Räikkönen

“Örülnünk kell ennek az eredménynek, de csalódott vagyok, mert ha van még egy szett lágy gumink, akkor a Q3-ra is esélyesek lehettünk volna” – magyarázta a finn.

Az Alfa Romeo versenyzője azon négy pilóta közé tartozik, akik idén még nem szereztek pontot: rajta kívül a két Williams-versenyző és Romain Grosjean neve mellett nem szerepel egyetlen egység sem.