2014, azaz a V6-os turbókorszak kezdete óta egyetlen csapatfőnök emelhette csak magasba a konstruktőri trófeát. Toto Wolff mercedeses jövője azonban egyelőre bizonytalan, ugyanis az osztrák szakember szerződése idén lejár, és még továbbra sem kötelezték el magukat a felek, hogy jövőre is folytassák a közös munkát.

A múlt héten megjelent híresztelések szerint ennek a Mercedesen belül uralkodó feszült légkör lehet az oka: Wolff állítólag nem jön ki jól Ola Källenius Daimler-vezérrel, aki nem nézi jó szemmel, hogy a csapatfőnököt üzleti érdekek kötik más istállókhoz is.

Wolff azonban cáfolta ezeket a pletykákat. “Már több éve élvezem ezt a szerepet a Forma-1-ben. Örülök, hogy a kapcsolatom Olaval [Källenius – a szerk.] olyan jó, amilyen csak lehet, és szinte minden nap beszélünk.”

“Számos tényező szól amellett, hogy maradjak a Forma-1-ben, ám ezek következményekkel járnak, melyeket figyelembe kell vennem. Ám ahogy a dolgok jelenleg állnak, nincs okom, hogy ne folytassam a Mercedesszel – hogy milyen szerepben, az majd kiderül” – fogalmazott az osztrák.

A csapatfőnök korábban is úgy fogalmazott, hogy maradna a csapatnál, és egyben szeretné tartani az “édesnégyest”, azaz a Mercedest, Lewis Hamiltont, Valtteri Bottast és önmagát a csapat élén. Ebből egyelőre csak kettő teljesült biztosan: a finn már aláírt 2021-re az alakulattal, miközben Hamiltonnak továbbra sincs érvényes szerződése.