Holland sajtóértesülések szerint a Mercedes anyacégét, a Daimlert irányító Ola Källenius nem nézi jó szemmel a csapat első emberének, Toto Wolffnak a különféle, Mercedesen kívüli ügyleteit. Az tudvalevő, hogy az osztrák szakember üzletként is tekint a Forma-1-re, ahol egyszerre három istállóban (Mercedes, Williams, Racing Point/Aston Martin) is részesedése van.

“Habár a Daimler mindig bizalmát fejezte ki Wolff iránt a külvilág felé, a vállalaton belül elégedetlenség uralkodik az osztrák csapaton kívüli tevékenységei miatt” – mesélte egy a Mercedeshez közel álló informátor. Az ellentétes nézetekkel eddig nem volt gond a Mercedesnél, ám a korábbi vezérigazgató Dieter Zetsche nyugdíjba vonulása mindent megváltoztatott.

F1: Belviszály a Mercinél, Wolffnak mennie kell? 1

Toto Wolff és Dieter Zetsche

Ugyanis míg Zetsche volt hatalmon, addig a források szerint Wolff könnyen keresztülvitte elképzeléseit, legyen szó szinte bármiről, ám Källenius színre lépése óta már nem ez a helyzet.

F1: Belviszály a Mercinél, Wolffnak mennie kell? 2

Ola Källenius

A feszült légkör vége akár válás is lehet: Wolff szerződése az év végén lejár, és biztosan lenne több munkalehetősége is, legyen szó akár rivális istállók, akár a Forma-1 vezetéséről. Az osztrák korábban ugyan elmondta, hogy maradna a Mercedesnél, azonban az Aston Martin-projekt szintén vonzó lehet számára.

Wolffot korábban a Liberty Mediával is összeboronálták, miszerint ő váltaná Chase Carey-t a vezérigazgatói pozícióban. Ez utóbbi feladatot azonban több szálon is futó F1-es tevékenységei miatt három évig nem vállalhatná el.