A szezonnyitó Osztrák Nagydíj előtt a versenyzők fizikai teret és egypercnyi időt kaptak, hogy a rajtot megelőzően kifejezhessék a rasszizmus elleni kiállásukat, de második Red Bull Ring-i futam előtt már nem volt külön erre szánt idő, a Magyar Nagydíjon pedig bohózatba fulladt a dolog, ugyanis a start előtti ceremónia helyszínét a bokszutcába helyzeték át, egyesek elkéstek, másoknak nem volt pólója, ráadásul a Himnusz már akkor elindult, amikor némelyik versenyző még térdelt.

A blama után a pilóták és az F1 is kapott hideget-meleget, az antirasszizmus élharcosa, Lewis Hamilton is felháborodott, így a hétvégén következő Brit Nagydíj előtt már újra szervezettebb keretek között zajlik a demonstráció, az F1 vezetése külön idősávot jelöl ki erre, írja a BBC.

„A legutóbbi verseny után komolyabb egyeztetés szükséges azt illetően, mit fogunk csinálni, mert az kész káosz volt, ezt el kell ismernünk. Nem volt megtervezve, a versenyzői megbeszélésen sem hozta fel senki, hogy mi legyen. Én azt javasoltam, hogy csináljunk egy WhatsApp-csoportot, hogy ott megbeszélhessük, ezt és ezt fogjuk csinálni, de senki nem volt igazán vevő. Nem az a lényeg, hogy térdel-e valaki vagy sem, mindannyian támogatjuk az ügyet. Egyszerűen csak az FIA-val és az F1-gyel közösen jobban meg kell tervezni az dolgot” – idézte a Bt.com a mclarenes Lando Norrist.