Michael Schumacher fia, a 21 éves Mick 2019 eleje óta a Ferrari utánpótlásprogramjának tagja, a Scuderia támogatásával versenyez a Forma-2-ben.

A kis Schumi tavalyi szezonja felejthető volt, az idei fordulókon már nagyobb ígéretet mutatott – igaz, saját hibák és a balszerencse miatt több jó eredmény is elúszott –, azonban így sem adott, hogy 2021-ben már az Alfa Romeónál kaphat ülést a Forma-1-ben a szintén Ferrari-nevelt Antonio Giovinazzi helyett.

„Mick egyértelműen jól teljesít, sokkal jobban, mint tavaly. Fontos volt ez a második F2-es évében. Az idény kezdete óta ígéretesen megy. Voltak peches helyzetek, de ha megnézzük a magyarországi eredményeit, jól szerepelt. Szóval Mick fejlődik, ami fontos az idei év tekintetében, de a jövő évről még nagyon korai lenne dönteni” – mondta a Ferrari-főnök Mattia Binotto.

F1: A Ferrari többet vár Schumachertől 1

„Őszinték voltunk vele: a nagyon fontos lesz a bajnokságban nyújtott teljesítménye. Akkor kerül F1-es ülésbe, amikor úgy látjuk, hogy megfelelő fejlődést mutatott. Azt várjuk, hogy úgy folytassa, mint eddig, aztán majd az idény későbbi szakaszában döntünk” – folytatta.

Bár a pedigré, a nagy név biztosan ad egy kis előnyt, a kis Schuminak nem is csak önmagát kell túlszárnyalnia idén: egyelőre a Ferrari két másik neveltje, a brit Callum Illot és az orosz Robert Svarcman is jobban teljesít nála a Forma-2-ben, az utóbbi vezeti a bajnokságot, az előbbi a második, míg Schumacher csak a 4., feleannyi pontot gyűjtve, mint Svarcman.