Luca di Montezemolo 1991-2014-ig volt a Ferrari elnöke, és noha távozása viharos volt, még mindig figyelemmel követi a Scuderiával kapcsolatos eseményeket.

Montezemolo egy interjúban úgy fogalmazott, hogy számára is “fájdalmas” nézni a Ferrari gyengélkedését, abban azonban biztos, hogy ki nem hibás az eredményekért.

“A Ferrarinál az autóval vannak problémák, nem a versenyzőkkel” – jelentette ki Montezemolo. “Egy új orrkúp vagy első szárny nem fogja megváltani a világot, főleg, ha minden héten verseny van. A csapaton belüli szervezetrendszeren múlik minden.”

“A mostani helyzet nagyitóval mutat rá arra, hogy ideje teljes átszervezést végrehajtani. Ha a csapat továbbra is sikeres akar lenni, a vezetőségnek mernie kell döntéseket hoznia. Ha az autó nem javul gyorsan, jövőre még nagyobb lesz a baj, mint idén.”

Montezemolo szerint hiba volt a szezon előtt bejelenteni Sebastian Vettel távozását, így túl nagy nyomás nehezedik Charles Leclerc-re. “Nem számít, mennyire jó, mindössze egy éve van a csapatnál, és nem nyert még világbajnoki címet.”