A Renault a Stájer után a Magyar Nagydíj végeredményét is megóvta a Racing Point szabálytalannak vélt fékhűtő dobjai miatt. Amíg az FIA nem dönt az ügyben, a Racing Point pedig továbbra is a franciák által kifogásolt megoldást használja, minden egyes futam után jöhet a menetrend szerinti óvás.

Otmar Szafnauer csapatfőnök szerint a Racing Point meg tudja védeni magát. “Kizárt dolog, hogy szabálytalanok a fékek. Rettentő sok ideig tartott megtervezni őket, elképesztően bonyolultak. 886 darab önálló vázlatunk van csak a fékekről” – mondta Szafnauer.

A csapat nem hajlandó átállni másik megoldásra. “Nincs B tervünk. Tiltakoznak a fékeink ellen, de nincs másik fékrendszerünk. Főleg azért nincs, mert ami van, szabályos.”

“Egy kicsit sem aggódunk. Ausztriában ezekkel versenyeztünk, Magyarországon szintén, és Silverstone-ban is ugyanezekkel fogunk.”

“Minden információ a rendelkezésemre áll arról, hogyan terveztük és gyártottuk a fékeinket. Más nem tudhat semmmit, mert még nem mondtuk el a felügyelőknek sem. De végül ők fognak dönteni, szóval hamarosan tájékoztatnunk kell majd őket.”