A magyar kormány tájékoztatta a csapatokat, hogy a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében a Forma-1-es személyzetnek – különös tekintettel az Egyesült Királyságból, illetve az Európai Unión kívülről érkezőkre – hatékony zárlat mellett kell folytatniuk működésüket jövő héten, a Magyar Nagydíj idején – számolt be a hírről a Motorsport.com.

A szakportál birtokába jutott dokumentum értelmében azoknak, akik az Egyesült Királyságból vagy az Európai Unión vagy az Európai Gazdasági Térségen kívülről érkeznek, mindig a szállásukon vagy a pályán kell tartózkodniuk, máshová egyáltalán nem mehetnek, sőt a tömegközlekedést és a taxikat sem használhatják. Az étkezésre kizárólag a pályán vagy a szálláson lesz lehetőségük, szabadidejükben pedig az érintettek – legyenek azok versenyzők vagy csapattagok – nem hagyhatják el a szállás határait. 

Mindez komoly odafigyelést kíván a csapatok részéről, mivel a tízből hét istálló főhadiszállása található Nagy-Britanniában, így a szigorú előírások mintegy 2000 ember érinthetnek, de mindenki másnak is javasolják azok betartását. A protokollt megszegőkkel szemben a magyar hatóságok is eljárhatnak, ez pedig akár elzárást vagy 15 ezer euróig (5,3 millió forintig) terjedő pénzbírságot vonhat maga után.

A Forma-1 egyébként is nagyon részletes és legalább annyira komoly óvintézkedések mellett rajtolhatott el a július eleji Osztrák Nagydíjjal, igaz, már a paddockban érvényben levő protokoll betartásával is adódtak problémák.

Az első Red Bull Ring-i hétvégén Sebastian Vettelt kapták azon, hogy a Red Bull csapatfőnökével, Christian Hornerrel, illetve tanácsadójával, Dr. Helmut Markóval folytat diskurzust maszk nélkül, a két osztrák víkend között pedig a négyszeres világbajnok csapattársa, Charles Leclerc bukott le azzal, hogy a két hétvége között hazautazott Monacóba, ahol egy étteremben vegyült egy baráti társasággal. A Ferrari a kihágásokat követően mindkét versenyzőjét megrovásban részesítette.