Május elején kiderült, hogy a Ferrari nem hosszabbít Sebastian Vettellel, így a német szabad préda 2021-re. A szezon múlt heti elindultával a négyszeres világbajnok jövőjét illető spekulációk, pletykák is felpörögtek, ám az elmúlt napok már a negatív híreket hozták, már ami Vettel F1-es maradását illeti.

A Mercedes, pontosabban az anyacég Daimler vezére, Ola Källenius már a hét elejére tisztázta, hogy nem számolnak a némettel, a Renault szerdán jelentette be Fernando Alonso igazolását, ma előbb a Red Bull-főnök Christian Horner zárta ki kategorikusan korábbi versenyzőjük visszavételét, majd a jövőre már Aston Martinként működő Racing Point is megtette ugyanezt.

„Hízelgő, hogy mindenki azt gondolja, hogy egy négyszeres világbajnok jöhetne a csapatunkhoz, de talán azért van ez, mert egy kicsit gyorsabb az autónk. Azonban hosszú távú szerződéseink vannak mindkét pilótánkkal, így logikusan adódik, hogy nincs nálunk hely” – idézte a Motorsport.com a Racing Point csapatfőnökét, Otmar Szafnauert.

A Racing Pointnál a tavaly egészen 2022-ig szóló hosszabbítást kötő veterán Sergio Perez, valamint a tulajdonos Lawrence Stroll fia, Lance vezet.