Kisebb hullámokat kavart az Osztrák Nagydíj paddockjában a hír, miszerint Lewis Hamilton 40 millió fontot (15,7 milliárd forintot) kérne a jövőben szolgálataiért a Mercedestől, ám a Toto Wolffék legfeljebb ennek felét költenék a hatszoros világbajnokra.

A hírre a mezőny egyik tapasztaltnak mondható figurája, a Haast erősítő Romain Grosjean is reagált. Szerinte elfogadhatatlan, hogy egyesek – legyen szó akár fontról, dollárról vagy euróról – milliókat keresnek, miközben a fizetési lista alján szereplő versenyzők ennek csak töredékét.

A pilóták érdekvédelmi szervezetét (GDPA) is vezető Grosjean bővebben is kifejtette véleményét a témában. “Beszélgettünk már erről a GDPA-ban. Személy szerint én elfogadhatatlannak tartom, hogy Lewis Hamilton 40 millió fontot kap, míg mások csak 150 ezer eurót (53 millió forintot) ugyanazért a munkáért.”

F1: Többen is felháborodtak Hamilton fizetési igénye miatt 2

Romain Grosjean

Szóba jött a pilóták fizetésének korlátozása is. “Néhányan támogatták, míg mások ellenezték” – felelte erre a francia. “Mindazonáltal, ha lenne egy, a pilóták fizetésére vonatkozó költségsapka, azzal az egész motorsportos ranglétrát felforgatnánk. Ki fektetne akkor pénzt a fiatal versenyzőknek szóló programokba, ha később abból a pénzből nem látnak semmit? Erről szól a vita.”

“Ami engem illet, én nem feltétlenül lennék ellene annak, hogy a költségsapka hatálya alá kerüljenek a versenyzők fizetései is” – mondta a Haas versenyzője.

A róla szóló híreket az érintett is látta, és Lewis Hamilton nem vette jó néven a szerinte hamis pletykákat. A hatszoros világbajnok Instagramon üzente meg gondolatait a világ felé.

“Folyamatosan a szerződésemről és az igényeimről ír a média, de még nem is beszéltünk erről Totóval. Nincs semmilyen igényem, a párbeszéd még el sem kezdődött. Kérlek, fejezzétek be a szarkeverést” – írta.