2020 végén lejár Lewis Hamilton jelenlegi szerződése a Mercedesszel. A hatszoros világbajnok jelenleg 32 millió fontot, átszámítva bő 12,5 milliárd forintot keres évente. A folytatásra érthető módon mindkét fél nyitott, ám az új kontraktus még nem született meg.

Ennek hátterében Hamilton fizetési igénye állhat: a brit bulvárlap, a Daily Mail információi szerint évente 40 millió fontot (15,7 milliárd forintot) kérne szolgálataiért 2, vagy akár 3 évig. A Mercedes azonban ezt nem hajlandó kifizetni.

Egy Toto Wolffhoz közel álló forrás szerint a bajnokcsapat első embere legfeljebb ennek felét, 20 millió fontot fizetne Hamiltonnak. Ez visszalépés lenne a brit jelenlegi szerződéséhez képest, ám Wolff azzal indokolja a lépést, hogy sokat változott a világ. A koronavírus-járvány miatt a Mercedes anyavállalatának, a Daimlernek is csökkentenie kellett a kiadásait, emellett a Forma-1-ben érvénybe lépő költségplafon miatt sem akar az osztrák szakember ennyit költeni pilótájára. A versenyzők fizetése egyébként nem számít majd bele a csapatok szabályozott költségvetésére – egyelőre.

F1: A fizetésen múlhat Hamilton jövője 1

Toto Wolff

Wolff szerint az új szerződés megkötése egészen egyszerű okokból csúszik. “Nem láttuk egymást már jó ideje” – mondta. “Beszélgettünk a témáról, mindkét versenyzőnkben megbízunk. Úgy gondolom, hamarosan továbblépünk, de nem akarok semmilyen időpontot rögzíteni, ugyanis nem akarok minden hétvégén arra válaszolni, hogy miért nincs új szerződés. Nem sürget semmi. A megfelelő időpontban be fogunk jelenteni mindent.”