Pályafutása 12. és spielbergi harmadik pole-ját megszerezve lepte meg Valtteri Bottas hatszoros világbajnok csapattársát, Lewis Hamiltont a Forma-1-es Osztrák Nagydíj időmérő edzésén, míg a befeketedett ezüstnyilak mögött a Red Bull hollandja, Max Verstappen, valamint a McLaren ifjonca, Lando Norris kvalifikált a második sorba.

Az időmérő edzést követően Paul di Resta korábbi F1-es pilóta és DTM-bajnok készítette az interjúkat a három leggyorsabb versenyzővel.

Valtteri Bottas (Mercedes, 1.): „Nagyszerű volt, már régóta hiányzott az érzés. Hosszú ideje készültem már erre. Különleges érzéssel tölt el, amikor a határokat feszegethetem. Remek munkát végzett a csapatunk, úgy néz ki, a saját ligánkban játszunk. Lenyűgöző látni a tempónkat, bámulatos vezetni ezt az autót. Jó eredménnyel zártunk ma, de a holnapi nap az, ami igazán számítani fog.”

Lewis Hamilton (Mercedes, 2.): „Kiváló munkát végzett Valtteri, remekül kezdtük az évet. Azt gondolom, évről évre megmutatjuk, hogy továbbra is a miénk a legjobb csapat. Folyamatosan feszegetjük a határokat, ráadásul a csapaton belül nincs intrika, egységben dolgozunk. Ezért térünk vissza minden évben ilyen formában.”

F1: „Egy másik ligában volt ma a Mercedes” 2

A Q3 hajrájában, második próbálkozásakor hibázott Bottas, aminek következtében a pályáról is lesodródott, ám a brit nem sokat látott belőle: „Amikor kijöttem a 4-es kanyarból, egy nagy porfelhőt láttam, de nem tudtam, hogy van-e ott egy autó, vagy akármi más” – tette hozzá.

Max Verstappen (Red Bull, 3.): „Örülök, hogy harmadik lettem. Más gumikon fogunk rajtolni, szóval érdekes lesz a holnapi futam. Az viszont sajnos nyilvánvaló, hogy ma egy másik ligában volt a Mercedes. Miután tavaly is le voltunk egy kicsit maradva az időmérőn, arra számítok, hogy majd a versenyen jobbak leszünk, a várható melegebb időjárás ugyanis az előnyünkre válhat. Én vagyok ugyan az egyedüli, aki eltérő taktikán lesz, de nincs mit veszítenünk. Próbálom majd megnehezíteni a Mercedesek dolgát.”