Az már biztos, hogy Sebastian Vettel elhagyja az év végén a Ferrarit, és komoly esély van arra is, hogy a Mercedes négy év után búcsút int Valtteri Bottasnak, hogy a finn helyére a saját nevelésű ifjoncot, George Russellt ültesse 2021-re.

Mivel a Renault-tól is távozik Daniel Ricciardo, a négyszeres világbajnok és a Merci másodhegedűse is jelölt lehet a franciáknál, erősítette meg a csapatfőnök, Cyril Abiteboul.

„Valtterinek versenyzőként sikerült már néhányszor megizzasztani Hamiltont, de azért bizonyítania kell még” – mondta a L’Equipe-nek. „Vettel szabad lesz, és ha elég motivált a folytatáshoz, ő is érdekes lehet számunkra.”

Abiteboul a fentiekkel együtt arra utalt, hogy a sokkal olcsóbb és biztosabb utat választhatják, azaz egy saját nevelésű, lojális ifjoncot ültetnek az autóba, ha lehetséges.

„Több opciónk is van a következő évekre, vannak versenyzőink, akikben nagyon hiszünk. De decemberig nem tudjuk, hogy merre is indulunk, hiszen csak akkor ér véget a Forma-2-es szezon.”

„A csapatnak tapasztalt pilóta kell, aki képes előrevinni a projektet, aki motivált. De olyat nem akarunk, akinek mi az utolsó választás lennénk, nekünk olyan kell, aki teljes mértékben elkötelezi magát felénk.”