Ahogy köztudott, Sebastian Vettel az év végén elhagyja a Ferrarit, hat közös idény után nem hosszabbítanak. A Scuderia nem titkoltan Charles Leclerc-ben látja a jövőt, Vettel egykori felfedezője, kinevelője, a Red Bull-motorsportfőnök Helmut Marko szerint pont emiatt távozik a német az olasz csapattól.

„Nem igazán lepett meg a dolog, a megelőző hónapokban már világossá vált a helyzet. Szerintem megrendült a bizalma a Ferrariban. Úgy gondolom, hogy Leclerc kapcsán sok volt a politika, Sebastian pedig nem szereti az ilyesmit. Ő a gázt akarja nyomni, győzni akar, nem csapaton belüli fölösleges intrikákkal akar foglalkozni. Bízom benne, hogy a Ferrari azért lehetőséget ad majd neki, hogy az utolsó évében még megmutathassa, mire képes” – nyilatkozta az osztrák az Auto Bildnek.

 

A kérdésre, hogy sajnálná-e, ha az év végén a Forma-1-ből is távozna a 33 éves német, így felelt:

„Most komolyan: hát persze, hogy hatalmas veszteség lenne! Már pusztán a pletykák, miszerint 2021-ben Hamilton mellett is felbukkanhatna a Mercedesnél, földrengésként rázták meg a sajtót, ez mindent elárul erről. Csak attól félek, hogy Toto Wolff nem szeretné a csapatánál az évszázad párbaját. Akkor pedig Sebastian kénytelen lesz szabadságra menni, aztán meglátni, milyen lehetőségei lesznek 2022-re.”

De nem mehetne vissza Vettel az őt négy világbajnoki címig juttató Red Bullhoz? Marko ezúttal sokkal óvatosabban fogalmazott, mint korábban:

„Szerződésünk van Max Verstappennel és Alexander Albonnal. Ez a jelenlegi helyzet. De a Forma-1-ben mindig változhatnak a dolgok. A szezon vége után majd többet tudunk.”