A Red Bull számára hatalmas öröm volt, amikor a 2018-as futamon a hazai, sőt saját pályáján Max Verstappen győzni tudott, az pedig kész örömünnep volt, amikor tavaly, immár az új motorpartner Hondával sikerült dupláznia a hollandnak.

A koronavírus-járvány miatt megcsúszott 2020-as idény a hétvégén a Red Bull Ringen indul – és a jövő hétvégén ott is folytatódik –, így adja magát a triplázás (sőt, négyszerezés) lehetősége, de Verstappen azt mondja, ez nem igazán foglalkoztatja.

„Sokkal fontosabb lesz a bajnoki címet megnyerni. A triplázásra nem igazán gondolok, nekem az a fő, hogy versenyképes autóm legyen és a maximumot nyújtsam. Sosem tekintek magamra a favoritként, és ha megnézzük, a Red Bull Ring nem is igazán a mi pályánk” – mondta a Red Bull beharangozójában.

„Tavaly nagyon meleg volt, mi pedig elég jól hűtöttük a motort. De nem hiszem, hogy idén is simán győzünk. Szerintem a Mercedes megint nagyon erős lesz, és ki tudja, hol áll a Ferrari, szóval nem, nagyon is nehéz lesz megnyerni a futamot, persze megpróbálom majd!”

F1: Verstappent nem izgatja a triplázás 2

Verstappen csapattársa, Alexander Albon a múlt héten Silverstone-ban már ment néhány kört az idei autóval, de a holland utoljára a februári téli teszten vezette az RB16-ost, négy hónap után ül újra a volánhoz.

„Nagyon rég vezettem az autót, akkor jónak tűnt, de mindig lehet fejlődni. Mindig még jobban szeretnék teljesíteni. A csapat keményen dolgozott a hétvége előtt, lesznek fejlesztések az autón, de minden csapat készül, szóval nem világos, ki hol áll. Ausztriában az időjárás is gyorsan változhat, ez is szerepet játszhat majd az eredményben. Én kizárólag arra koncentrálok majd, ami a pályán zajlik, és hogy a maximumot hozzuk ki az autóból” – ígérte.