A hétvégén a Red Bull hazai, sőt saját pályáján, a Red Bull Ringen elindul a 2020-as Forma-1-es világbajnokság, méghozzá dupla versenyhétvégével.

Az energiaital-gyártó nagyobbik csapata idén egyértelműen a Mercedes kihívójaként kíván szerepelni, ebben az évben van utoljára esélyük arra, hogy Max Verstappent minden idők legfiatalabb F1-es világbajnokává tegyék, így mindent beleadnak majd.

Ehhez jól jön, hogy a spielbergi pályán a teszteken használtnál újabb specifikációjú erőforrással indulnak, miután a motorpartner Honda a kényszerszünet alatt is folytatta a fejlesztéseket.

Míg március végétől június elejéig a Forma-1-es csapatközpontok, majd a motorgyárak is kötelezően zárva voltak, a japánok egy, a szabályokban meglévő kiskaput – ha az adott ország elírásai lehetővé teszik, későbbre is halasztható a bezárás – kihasználva nyitva tartotta a szakurai F1-es létesítményét, ők csak nyáron, az új erőforrás leszállítása után húzzák majd le a rolót.

A mind a teljesítmény, mind a megbízhatóság terén jobbnak ígérkező új motor a hétvégén ott lesz a Red Bull Racing és az Alpha Tauri autóiban is.