Az elmúlt hetekben többször is írtunk a Forma-1-es csapat és luxussportkocsi-gyártó McLaren pénzügyi gondjairól, 25%-os munkaerő-leépítéséről, a történelmi F1-gyűjtemény és a központ elzálogosításáról, valamint arról, hogy bírósági úton igyekeztek lehetőséget találni újabb hitelek felvételére.

Úgy tűnik, Woking kint van a vízből – legalábbis egy időre –, ugyanis a cégcsoportban 50%-os résztulajdonnal rendelkező Bahreini állam, pontosabban a Bahreini Nemzeti Bank 150 millió fontos (58,5 milliárd Ft) kölcsönt adott a McLarennek, jelentették be hétfőn.

„A gondjaink megoldódtak. Hamarosan jó hírekkel szolgálhatunk” – mondta a McLaren vezérigazgatója, Zak Brown a német Auto Motor und Sportnak még a hír napvilágra kerülése előtt.

„A kiadási plafont is teljes mértékben kihasználhatjuk, vihetjük a tervezett programunkat. Az erős versenyzői párossal együtt így újra a győzelmek és bajnoki címek felé vezető útra térünk” – tette hozzá.

Pletykák szerint a McLaren olyan nagy bajban volt, hogy teljesen ejtették az új szélcsatorna és szimulátor építésére vonatkozó terveiket.

„Amikor kitört a járvány, minden programot leállítottunk. A tulajdonosok szerették volna látni, hogyan alakul a globális helyzet. Most, hogy a pénzügyi helyzet rendeződött, szépen lassan a programok is újraindulnak. Továbbra is óvatosak vagyunk, ugyanis még nem világos, hány futam is lesz idén, ahogy az sem, lesz-e második fertőzési hullám. De újra működünk. Öt év múlva sokkal többet ér majd a McLaren, mint ma” – magyarázta Brown.