A koronavírus-járvány első F1-es hatása, az eredetileg áprilisra tervezett Kínai Nagydíj lefújása óta világos, hogy az Orosz Nagydíj szervezői foggal-körömmel ragaszkodnak a szocsi verseny teljesen hagyományos megrendezéséhez, az eredeti időponthoz és a helyszíni nézőkhöz.

Úgy tűnik, ez lehet az idei futam veszte, ugyanis a járvány miatt kialakult környezetben a Forma-1 kizárólag zárt kapus versenyeket hajlandó rendezni, így ha Szocsi nem nyitott, találnak más pályát – pontosabban már találtak is, az elmúlt másfél hétben világossá vált, hogy a portugáliai Portimao pálya is képben van, az algarvei létesítmény tárgyal a sportág vezetésével, az egyik lehetséges dátum az Orosz Nagydíj eredeti időpontja.

Szocsiban is tudnak a fenyegetésről, de így sem kívánnak alkalmazkodni.

„Készülünk a futam szeptember 27-i megrendezésére, annak ellenére is, hogy a portugálok igyekeznek lenyúlni azt a dátumot” – mondta a szervező Alekszej Tyitov a Formula Passionnek.

„A koronavírus-járvány valóban problémákat okoz, de mi igyekszünk választ adni ezekre. Szerencsére a szervezőbizottságunk segít a problémamegoldásban, hogy a futam az összes elemével valósulhasson meg: autókkal a pályán és nézőkkel a lelátókon” – tette hozzá.