A Forma-1 az Amazon Web Servicesszel együttműködésben a tavalyi évre hat új grafikával színesítette a közvetítéseket, a mesterséges intelligenciával támogatott „fícsör” az előzések esélyéről, a bokszutcai csatákról, a gumik állapotáról tájékoztatta a nézőket.

2020-ban újabb infók jelennek majd meg a képernyőn, összesen hat új elemet kapunk.

Az első, az autók teljesítményét jelző osztályzat már a két hét múlva következő ausztriai szezonnyitón bemutatkozik, az F1-es járgányoknak a motorteljesítmény, a tapadás, a leszorítóerő és a légellenállás alapján az alacsony, közepes és a nagy sebességű kanyarképesség, az egyenesbeli tempó és a kezesség kategóriában ad pontszámot.

F1: Ezzel dobják fel idén a közvetítéseket – videó 1

A második silverstone-i versenyen a „az abszolút versenyzői tempó” is bemutatkozik, ez az 1983-tól rendelkezésre álló adatok alapján veti össze a jelenlegi pilótákat a múltbeli versenyzőkkel.

A Belga Nagydíjtól a pilótákat a kanyarteljesítmény alapján is osztályozzák majd, az alacsony sebességű (125 km/h alatt) és a gyors (175 km/h felett) kanyarokra is jár majd pontszám.

Az idény további részére tervezik az autófejlesztési, az időmérős és versenyteljesítményt megjósló „fícsört”, és érkezik majd az átfogó versenyzői értékelés is, amely az időmérős teljesítmény, a rajtok, a versenytempó, a gumikezelés és az előzés/védekezés alapján rangsorolja majd a pilótákat.